Voor werkgevers

Hallo fietsbedrijven van Nederland!

Ben je op zoek naar handige fietsenmakers? In onze sociale fietsenfabriek in Amsterdam Noord leiden we mensen op tot fietsmonteurs en -assemblagemedewerkers. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen na een traject in onze fietsenfabriek naar betaald werk te begeleiden.

Bij Roetz Fair Factory is iedereen welkom. We omarmen ieders mogelijkheden en verwelkomen iedereen onvoorwaardelijk. We kijken naar wat mensen wél kunnen. Bij ons worden werkgeluk en talenten ‘opnieuw’ ontdekt. Zo werken hier statushouders met een taalachterstand, maar ook mensen die in de bijstand zitten en een nieuw vak willen leren.

Zoals je weet is goed personeel de kern van ieder bedrijf. Bij Roetz zijn we ervan overtuigd dat de meeste mensen met (zichtbare of onzichtbare) arbeidsbeperkingen prima kunnen meedraaien op de reguliere arbeidsmarkt. Als hun werkgever maar voor de juiste aanpassingen en begeleiding zorgt.

Unieke makers

Bij Roetz Fair Factory leren we mensen het vak fietstechniek en fietsreparatie. Een aantal van onze makers behaalt bij ons een MBO-diploma ROC TOP fietstechniek (niveau 1 of 2).

Daarnaast besteden we veel aandacht aan wat wij ‘werknemersvaardigheden’ noemen: we zorgen ervoor dat iemand zich ontwikkelt tot een goede werknemer, met alle eigenschappen die daarbij horen. De mensen die bij ons leren en werken, doorlopen een traject van drie maanden tot twee jaar. We kennen ze dus goed. We weten wat hun sterke kanten zijn en welke ontwikkelingsmogelijkheden ze hebben. We weten waar ze graag mee werken.

En we kunnen je vertellen: alle makers van Roetz zijn uniek. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en ervaringen. Voeg daar hun Roetz-werkervaring aan toe, en er staat een toegewijde medewerker voor je klaar.

“Ik ben heel blij met onze samenwerking met Roetz Fair Factory.
Ze weten precies wat onze medewerkers moeten kunnen, en leiden hun mensen daarvoor op. Nu werken er bij ons al drie mensen die bij Roetz zijn opgeleid.”

Marco, Operations Team Lead (Urbee)

Roetz Fair Factory verhalen

Meer weten over ons?

Wij vertellen altijd graag over Roetz! En over de unieke vorm van sociaal ondernemerschap die ons kenmerkt. Voor interviews, onderzoeken of presentaties:

Mail naar Ellen (ellen@roetz-bikes.nl) of bel naar de Roetz Fair Factory op 020-8200804.

Bedrijfsspecifieke opleiding

Bij Roetz kunnen we onze makers ook specifiek opleiden naar wens van de (toekomstige) werkgever. Onze makers leren dan precies wat ze moeten weten om bij die werkgever aan de slag te gaan. Op die manier werken we samen met Urbee, een bedrijf dat elektrische deelfietsen verspreidt. Wij leiden voor hen personeel op dat precies weet hoe je een Urbee-fiets repareert. Deze makers hebben vrijwel geen inwerktijd nodig als ze aan de slag gaan bij Urbee. Een win-winsituatie!

Met deze fietsbedrijven werken we al samen:

Urbee
zwarte fietsenplan
urban arrow
swapfiets
ebike to go
Rataplan