Als onderneming met een focus op arbeidsparticipatie zorgen we voor de juiste werk- en leeromgeving voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Het doel is dat zij zich ontwikkelen en minder afhankelijk worden van zorg en begeleiding en dat ze doorstromen naar betaald werk of een opleiding.
Zo heeft Roetz Fair Factory in 2022 zestien mensen naar betaald werk laten doorstromen. Dit heeft effect, niet alleen om de mensen zelf, maar juist ook op gemeentes, overheden en onze maatschappij.
De organisatie MAEX meet deze maatschappelijke impact aan de hand van de Social Handprint. Deze handprint is een visualisatie die positieve effecten van de organisatie op de samenleving laat zien. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Sustainable Development Goals (SDG’s). De SDG’s zijn zeventien door de VN geformuleerde doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.
Stichting Roetz Fair Factory haakt aan bij vier van de zeventien SDG’s:
- 4: Gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs
- 8: Waardig werk voor iedereen en duurzame en inclusieve economische groei.
- 10: Ongelijkheid verminderen
- 12: Verantwoorde consumptie en productie
We hebben ons aangemeld bij MAEX en hun vragenlijst ingevuld om te bekijken op welke indicatiewaarde zij uitkomen voor ons. Ook voor ons heeft MAEX vervolgens zo’n mooie visualisatie gemaakt en onze impactwaarde berekend. Deze impactwaarde is een indicatie van het totale bedrag dat belanghebbenden tezamen besparen of in de reguliere economie bereid zouden zijn te betalen voor dergelijke diensten en effecten, uitgedrukt in euro’s. Voor de maatschappelijke inspanning van Roetz Fair Factory in 2022 berekende MAEX een impactwaarde van maar liefst € 3.230.000. Wauw!
Zie hier voor ons profiel op MAEX. En kijk hier voor onze gehele sociale handprint: StichtingRoetzFairFactory jaarverslag Impact waarde 2022.