Activeringstrajecten

Vind je werkgeluk (terug)

In de Roetz Fair Factory leer je niet alleen hoe je een fiets bouwt en repareert. Je leert ook (opnieuw) wat er komt kijken bij werk. Dat noemen we werknemersvaardigheden. Je leert terwijl je serieus aan het werk gaat, en andersom. Wij geloven dat dit de beste manier is om werkgeluk (terug) te vinden.

Wil je vooral aan je werknemersvaardigheden werken, dan is ons activeringstraject een goede optie. In dit traject krijg je inzicht in jouw mogelijkheden. Wat zijn jouw sterke kanten als werknemer? Waar is nog ruimte voor ontwikkeling? Dat ontdek je in een veilige omgeving tijdens het activeringstraject. Het doel van het traject is om jouw zelfvertrouwen als werknemer te vergroten. In de Roetz Fair Factory leer je bovendien veel nieuwe mensen kennen en vergroot je je netwerk. Wij geloven dat dit motiverend werkt bij de stap (terug) naar het arbeidsleven.

Werkritme en zelfvertrouwen

In het activeringstraject krijg je veel ruimte, persoonlijke aandacht en positieve aanmoediging. We kijken naar jouw persoonlijke situatie: wil je twee dagen per week werken of juist fulltime? Dat kan allemaal. Het opbouwen van jouw werkritme is een van de belangrijkste doelen van het traject. In de Roetz Fair Factory kun je jouw talenten (her)ontdekken en zo je zelfvertrouwen ontwikkelen. Onder begeleiding van onze professionals leer jij, op jouw niveau en tempo, de kneepjes van het fietsenvak.

Ons activeringstraject is erop gericht om mensen uit hun isolement te halen. We bieden een luisterend oor en vergroten de zelfredzaamheid van onze makers. Daarnaast kunnen we makers, als dat nodig is, begeleiden we naar stabiele privéomstandigheden. Wij hebben een ruim netwerk van maatschappelijke organisaties die hierbij kunnen helpen: denk aan schuldhulpverlening, huisvesting en juridische ondersteuning.

Onderdeel van het activeringstraject is professionele ondersteuning bij matching, bemiddeling en begeleiding naar betaald werk, indien gewenst. Nadat we de maker hebben begeleid bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en eigenwaarde, zetten we graag samen de stap naar betaald werk.

Een activeringstraject bij Roetz Fair Factory bestaat altijd uit:

  • een persoonlijk leerplan met evaluatiemomenten
  • begeleiding bij het opbouwen van een arbeidsritme
  • begeleiding en training voor het ontwikkelen van werknemersvaardigheden
  • deelname aan de interne Roetz basisopleiding (basis)
  • mogelijkheid tot het volgen van een opleiding in de fietstechniek

Bij succesvol doorlopen van het traject, behaal je aan het eind een Roetz-certificaat. Hiermee kan je laten zien wat je vaardigheden en competenties zijn.

Voor wie?

Het Roetz Fair Factory activeringstraject is er voor iedereen die graag wil (leren) werken met fietsen. De meeste mensen in onze fietsenfabriek komen vanuit een kwetsbare arbeidspositie.

Denk aan:

  • mensen in de bijstand, WW (herscholing),
  • mensen die onder de Participatiewet vallen,
  • leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso),
  • mensen met een WS-indicatie,
  • en mensen met een Wajong-uitkering.

We hebben daarnaast ook een speciaal leer-werktraject voor statushouders. En ook als je in geen van deze categorieën valt, ben je van harte welkom om kennis te maken met Roetz.

“Roetz is een organisatie die vanuit de mens kijkt. Ik geloof in waar Roetz voor staat, zij maken echt impact met hun trajecten.”
Mehtap, Klantmanager Gemeente Amsterdam

Leren & werken

Roetz Fair Factory verhalen

Kennismaken?

Wil jij jezelf ontwikkelen bij Roetz Fair Factory? Of wil je eerst weten of het iets voor jou is? We maken graag kennis met je. Bij interesse kom je eerst vrijblijvend twee dagen meedraaien in de fietsenfabriek, om te ervaren of het iets voor jou is.

Voor vragen, aanmeldingen en andere informatie: neem contact op met jobcoach Karen (karen@roetz-bikes.nl), of bel naar de Roetz Fair Factory: 06-23066699.