Veel gestelde vragen
Voor wie is Roetz Fair Factory een geschikte werkplek?
Het korte antwoord: Roetz is een veilige werkplek voor iedereen die wil leren werken met fietsen.
Het langere antwoord: Bij Roetz Fair Factory werken voornamelijk mensen die vanuit een kwetsbare arbeidspositie komen. Denk aan mensen in de bijstand, WW (herscholing), mensen die onder de Participatiewet vallen, leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso), mensen met een WS-indicatie, en mensen met een Wajong-uitkering.
Maar ook als je in geen van deze categorieën valt, ben je van harte welkom om kennis te maken met Roetz.
Hoe ziet een traject in de Roetz Fair Factory eruit?
Een leer-werktraject bij Roetz wordt altijd op maat gemaakt, en in samenspraak ontwikkeld. We kijken naar wat mensen kunnen en wat ze graag willen leren. Voor iedere maker in onze fabriek maken we een persoonlijk werkplan. Er is veel persoonlijke aandacht voor het ontwikkelen van werknemersvaardigheden.
Daarnaast kun je een interne Roetz-opleiding volgen (bijvoorbeeld Training E-Bike- & Derailleursystemen) of zelfs worden opgeleid tot MBO Fietstechnicus niveau 1 of 2.
Hoe ziet een werkdag in de Roetz Fair Factory eruit?
Bij Roetz bieden we je een veilige, maar serieuze, commerciële werkomgeving, waarin jij je werkgeluk kunt (terug)vinden.
We werken volgens een duidelijke structuur, waarin jij de plek krijgt waar je het beste past. Blijkt een andere positie toch beter te passen? Dan ‘schakelen’ we snel! Zo blijft het werk ook afwisselend.
Werken in de Roetz Fair Factory is geen bezigheidstherapie. Als maker draag je echt iets bij: samen bouwen we de unieke Roetz Bikes.
Moet je fietsenmakerservaring hebben om bij Roetz aan de slag te kunnen?
Nee hoor! Ook zonder enige ervaring met fietsen ben je van harte welkom. In de fabriek hebben we verschillende werkstationnetjes. Zo kan je stukje bij beetje het hele proces ontdekken.
Uiteindelijk krijg je, als je dat wil, het volledige takenpakket van een fietsenmaker onder de knie. Heb je al meer ervaring met fietsen? Dan zorgen we dat jij aan de slag gaat op een plek die bij je past. Bijvoorbeeld in een positie waar je nieuwe collega’s kunt helpen en opleiden.
Hoe lang duurt een traject bij Roetz Fair Factory?
We streven ernaar om makers maximaal een jaar bij Roetz te laten werken. Ons leer-werktraject duurt gemiddeld zes maanden, bij minimaal 32 uur werken per week. Na dit halfjaar kan een maker al bij een potentiële werkgever worden ingezet – meestal is dat een fietsenbedrijf, maar het kan ook iets heel anders zijn.
Waar kun je terechtkomen na een traject bij Roetz?
Zit het leer-werktraject erop? Heb je je doelen behaald? Zelfvertrouwen ontwikkeld, werkgeluk (terug)gevonden? Dan ben je klaar om de wereld van betaald werk in te gaan.
Wij begeleiden je en helpen je een baan in de fietswereld of daarbuiten te vinden! Je kunt na je leer-werktraject soms ook bij Roetz aan de slag, in een betaalde functie.
Heeft een traject bij Roetz echt het gewenste effect?
Roetz Fair Factory bestaat sinds 2017. We hebben sindsdien al veel bereikt waar we trots op zijn en we geloven echt in de Roetz-methode. Op onze Impact pagina lees je meer over onze maatschappelijke impact en over de makers die succesvol zijn uitgestroomd na een traject bij Roetz.