Leren & Werken bij Roetz

Ontwikkel jezelf bij Roetz

Roetz Fair Factory is een sociale fietsenfabriek in Amsterdam Noord. We maken van oude fietsframes unieke, stoere Roetz Bikes voor consumenten en bedrijven. Ons doel is om mensen met een kwetsbare arbeidspositie te versterken. In onze fietsenfabriek vinden zij hun werkgeluk terug en ontwikkelen ze zichzelf. Zo kunnen ze weer meedoen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.Bij het bouwen van een Roetz Bike komt heel wat kijken. In onze fabriek werken we daarom met job carving. We knippen de functies en taken op, en creëren eenvoudige werkzaamheden. Met veel structuur en begeleiding leer je fietsen bouwen en repareren. Zo kan iedereen met interesse in fietsen bij ons aan de slag. Daarnaast helpen we mensen om hun werknemersvaardigheden te ontwikkelen.

link

Roetz groeit en er is veel verschillend werk dankzij de eigen collectie fietsen van Roetz, maar ook door opdrachten voor grote ‘vlooteigenaren’ zoals bijvoorbeeld de OV-fiets van NS.

Iedereen is welkom

Wij staan open voor iedereen. We geloven dat iedereen waardevolle talenten bezit. Als we met je kennismaken, kijken we niet naar je CV. We geven je vertrouwen.

Voor iedereen die in onze fietsenfabriek komt werken, maken we een persoonlijk ontwikkelplan. De dagelijkse begeleiding is in handen van ons Hoofd Werkplaats. En onze jobcoach houdt jouw ontwikkeling persoonlijk in de gaten. De bedoeling van een traject bij Roetz is dat je uiteindelijk doorstroomt naar een echte werkplek, in de fietsenwereld of daarbuiten. Maar we doen dat in ieders eigen tempo. 

We werken samen met ROC TOP. Bij ons kun je, als je dat wil, een praktijkdiploma halen, tot en met MBO fietstechniek (niveau 2). Maar dat hoeft niet. Je kunt ook simpelweg ‘leren werken’ bij ons en je werkgeluk (terug)vinden.

“Roetz geeft me structuur. Een vaste plek, waar ik dagelijks naar toe kan. Ik maak me veel minder zorgen, daardoor blijft het rustiger in mijn hoofd en kan ik me beter concentreren.”

Motti, fietsenmaker

Leren & werken

Kennismaken?

Wil jij jezelf ontwikkelen bij Roetz Fair Factory? Of wil je eerst weten of het iets voor jou is? We maken graag kennis met je. Bij interesse kom je eerst vrijblijvend twee dagen meedraaien in de fietsenfabriek, om te ervaren of het iets voor jou is.

Voor vragen, aanmeldingen en andere informatie: neem contact op met jobcoach Karen (karen@roetz-bikes.nl), of bel naar de Roetz Fair Factory: 06-23066699.