Onze Roetz methode

Meedoen

Bij Roetz Fair Factory laten we mensen leren en werken in een veilige, maar professionele omgeving. De meeste mensen in onze fietsenfabriek komen vanuit een kwetsbare arbeidspositie en hebben om uiteenlopende reden geen ‘normaal’ werk. Het zijn mensen die heel graag willen meedoen, maar nog niet de kans hebben gekregen om dat te doen.

We leiden deze mensen in hun eigen tempo op tot ambachtelijke fietsenmakers. Doordat ze bij Roetz het beste uit zichzelf kunnen halen, stroomt een groot deel van deze makers uit naar betaald werk – in de fietsenbranche of op een andere plek. Samen ontdekken we kansen, via coaching, begeleiding, gesprekken met collega’s en natuurlijk door steeds handiger te worden met de fietsen.

De Roetz-methode

De Roetz-methode kent de volgende stappen:

N

proefdraaien

Wil je weten of werken en leren bij Roetz iets voor jou is? Bij interesse kom je eerst vrijblijvend twee dagen meedraaien in de fietsenfabriek, onder begeleiding van jobcoach Jerry

N

persoonlijk ontwikkelplan

Is er een match en wil je bij Roetz aan de slag? Dan stellen we eerst samen een ontwikkelplan op voor jouw traject. Welke werknemersvaardigheden wil je graag leren? Hoe gaan we die ontwikkelen?

N

leren fietsenmaken

Vervolgens leer je de vier ‘posities’ in onze fietsenfabriek van dichtbij kennen. Je leert fietsen bouwen en repareren, van een technische collega én van een maker die al langer meedraait. Kandidaten die al ervaring hebben met fietsenmaken, krijgen de plek in de fabriek toegewezen waar zij goed passen.

N

jobcoaching en ondersteuning

Als je vanuit een kwetsbare arbeidspositie komt, heb je soms wat extra ondersteuning nodig. Jobcoaching is de oplossing. Onze jobcoach Jerry ondersteunt de makers op dagelijkse en individuele basis. We werken samen aan een stabiele werkrelatie.

N

uitstromen

Zit je traject erop? Heb je je doelen behaald? Zelfvertrouwen ontwikkeld, werkgeluk (terug)gevonden? Dan ben je klaar om de wereld van betaald werk in te gaan. Wij begeleiden je en helpen je een baan in de fietswereld of daarbuiten te vinden!

“Roetz geeft mij kansen, scholing en structuur. Die kansen moet ik pakken!”

Sander, fietsenmaker

Ons verhaal

Roetz Fair Factory verhalen