Dagbesteding

Arbeidsmatige dagbesteding

Roetz Fair Factory is een sociale fietsenfabriek in Amsterdam Noord. We maken van oude fietsframes unieke, stoere Roetz Bikes voor consumenten en bedrijven. Ons doel is om mensen met een kwetsbare arbeidspositie te versterken. In onze fietsenfabriek vinden zij hun werkgeluk terug en ontwikkelen ze zichzelf. Zo kunnen ze weer meedoen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

Bij Roetz bieden we ook arbeidsmatige dagbestedingsplekken aan. Zo kun je in alle rust en veiligheid en op jouw tempo (weer) aan het werk gaan. Stapje voor stapje. Want bij het bouwen van een Roetz Bike komt heel wat kijken. Maar in onze fabriek werken we met job carving. We knippen de functies en taken op, en creëren eenvoudige werkzaamheden. Met veel structuur en begeleiding leer je fietsen bouwen en repareren. Zo kan iedereen met interesse in fietsen bij ons aan de slag. Daarnaast helpen we mensen om hun werknemersvaardigheden te ontwikkelen.

Persoonlijk ontwikkelplan

Voor iedereen die in onze fietsenfabriek komt werken, maken we een persoonlijk ontwikkelplan. De dagelijkse begeleiding is in handen van ons Hoofd Werkplaats. En onze jobcoach houdt jouw ontwikkeling persoonlijk in de gaten. De bedoeling van een traject bij Roetz is dat je uiteindelijk doorstroomt naar een echte werkplek, in de fietsenwereld of daarbuiten. Maar we doen dat in ieders eigen tempo.

We werken samen met ROC TOP. Bij ons kun je, als je dat wil, een praktijkdiploma halen, tot en met MBO fietstechniek niveau 2. Maar dat hoeft niet. Je kunt ook simpelweg ‘leren werken’ bij ons en je werkgeluk (terug)vinden.

“Roetz is een hele leuke plek waar gewerkt wordt aan zelfvertrouwen. Ik heb mijn cliënt zien groeien op meerdere vlakken. Als medewerker, beginnend fietsenmaker en collega. Hij neemt weer deel aan het werkende leven.”
Pim, Trajectcoach Roads

Leren & werken

Roetz Fair Factory verhalen

Kennismaken?

Wil jij jezelf ontwikkelen bij Roetz Fair Factory? Of wil je eerst weten of het iets voor jou is? We maken graag kennis met je. Bij interesse kom je eerst vrijblijvend twee dagen meedraaien in de fietsenfabriek, om te ervaren of het iets voor jou is.

Voor vragen, aanmeldingen en andere informatie: neem contact op met jobcoach Karen (karen@roetz-bikes.nl), of bel naar de Roetz Fair Factory: 06-23066699.