Wat leer je in de fabriek?

Hoe gaat dat precies in z’n werk?

Roetz Fair Factory is een sociale fietsenfabriek. Hier worden de unieke, stoere, kleurrijke Roetz Bikes in elkaar gezet. Oude fietsframes krijgen in onze fabriek een tweede leven, dankzij het vakmanschap van onze makers.

In de fabriek hebben we verschillende werkstationnetjes. Zo kan je stukje bij beetje het hele proces ontdekken. Uiteindelijk krijg je, als je dat wil, het volledige takenpakket van een fietsenmaker onder de knie.

Er zijn twee productielijnen, waar we fietsen monteren. Op de Roetz-lijn monteren we onze eigen fietsen. Elke fiets hier is anders: e-bike, geen of 7- versnelllingen. Vaak werken hier vier collega’s tegelijk aan vier verschillende handelingen. Als je eenmaal op de vierde plek in de ‘lijn’ bent aanbeland, heb je alle handelingen onder de knie. Je kunt dan een fiets van A tot Z in elkaar zetten.

Naast de Roetz-lijn hebben we ook nog andere productielijn: de remaine-fiets-lijn, waar steeds dezelfde fiets wordt gebouwd. Dit is de plek om te beginnen met leren. Hier worden fietsen helemaal gedemonteerd en weer opnieuw gebouwd, geassembleerd. Verder hebben we bijvoorbeeld een wielenstation, waar je alles leert over het schoonmaken en opknappen van fietsvelgen.

Alle fietsen bouwen we samen. Iedere maker is een onmisbare schakel in onze fabriek. Bij Roetz bewandelen we samen met jou het pad naar een nieuw bestaan als professional in de fietsenbranche.

“Twee van mijn klanten werken bij Roetz Fair factory. Ik vind het mooi om te zien dat er bij Roetz veel structuur en begeleiding is. Er is ruimte om te ontwikkelingen, hierdoor krijgen mensen echt kansen. Als ik er ben zie ik betrokken blije werknemers!”
Aykut, Jobcoach

Roetz Fair Factory verhalen