Leerwerktrajecten

De werkelijkheid van werk

In de Roetz Fair Factory leer je niet alleen hoe je een fiets bouwt en repareert. Je leert ook (opnieuw) wat er komt kijken bij werk. Dat noemen we werknemersvaardigheden. Onze fietsenfabriek is een veilige, maar commerciële omgeving. Je leert terwijl je serieus aan het werk gaat, en andersom. Wij geloven dat dit de beste manier is om werkgeluk (terug) te vinden.

Na een leer-werktraject in onze fabriek kunnen onze makers fietsen assembleren, demonteren, service verlenen en onderhoud verrichten. Ondertussen hebben ze zelfvertrouwen, een arbeidsritme en werknemersvaardigheden opgebouwd.

Altijd op maat

Een leer-werktraject in de Roetz Fair Factory is altijd op maat gemaakt. We houden rekening met de persoonlijke situatie van de maker. Wat kan je, wat wil je? Ons leer-werktraject duurt gemiddeld zes maanden, bij minimaal 32 uur werken per week. Na dit halfjaar kan een maker al bij een potentiële werkgever worden ingezet – meestal is dat een fietsenbedrijf, maar het kan ook iets heel anders zijn. Makers hebben bij de nieuwe werkgever een proeftijd van twee maanden. In die tijd bekijken we of er een klik is tussen werkgever en werknemer, en of daar een duurzaam dienstverband uit kan voortkomen.

“We zeggen altijd: we laten mensen meedoen naar wens en vermogen. Dat klinkt een beetje wollig, maar het betekent eigenlijk gewoon: wat wil je precies? En wat kan je?

Het antwoord op die twee vragen kan je hier in een veilige omgeving komen testen.”

Een leer-werktraject bij Roetz bestaat altijd uit:

  1. een persoonlijk leerplan met evaluatiemomenten

  2. persoonlijke aandacht voor het ontwikkelen van werknemersvaardigheden
  3. deelname aan een interne Roetz opleiding. Bijvoorbeeld Training E-Bike- & Derailleursystemen

  4. MBO Fietstechnicus niveau 1 of 2. De mogelijkheid om te worden opgeleid tot MBO Fietstechnicus niveau 1 of 2 ondersteuning bij matching, bemiddeling en begeleiding naar betaald werk

Bij succesvol doorlopen van het traject, behaalt de kandidaat aan het eind een Roetz-certificaat en/of een MBO-diploma (in samenwerking met ROC TOP). Met het certificaat kan de geslaagde maker laten zien wat diens vaardigheden en competenties zijn.

Voor wie?

Het Roetz Fair Factory leer-werktraject is er voor iedereen die graag wil (leren) werken met fietsen. De meeste mensen in onze fietsenfabriek komen vanuit een kwetsbare arbeidspositie.

Denk aan:

  • mensen in de bijstand, WW (herscholing),
  • mensen die onder de Participatiewet vallen,
  • leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso),
  • mensen met een WS-indicatie,
  • en mensen met een Wajong-uitkering.

We hebben daarnaast ook een speciaal leer-werktraject voor statushouders. En ook als je in geen van deze categorieën valt, ben je van harte welkom om kennis te maken met Roetz.

“Door corona verloor ik mijn baan in de horeca.
Bij Roetz heb ik vier maanden het leerwerktraject gevolgd. Jobcoach Jerry heeft me vervolgens voorgesteld bij het fietsenbedrijf Urbee. Daar werk ik nu met heel veel plezier.”

Thomas

Leren & werken

Roetz Fair Factory verhalen

Kennismaken?

Wil jij jezelf ontwikkelen bij Roetz Fair Factory? Of wil je eerst weten of het iets voor jou is? We maken graag kennis met je. Bij interesse kom je eerst vrijblijvend twee dagen meedraaien in de fietsenfabriek, om te ervaren of het iets voor jou is.

Voor vragen, aanmeldingen en andere informatie: neem contact op met jobcoach Karen (karen@roetz-bikes.nl), of bel naar de Roetz Fair Factory: 06-23066699.