Wat wij doen?

Sociale onderneming

Roetz is een sociale onderneming, met een duurzame én een sociale missie. Oude fietsframes krijgen bij ons een tweede leven, in de handen van mensen die hun werkgeluk (terug)vinden. In een veilige, maar professionele werkomgeving wordt gewerkt aan iets moois en tastbaars om trots op te zijn: een Roetz Bike, én nieuwe (werk)talenten. Zo versterken we mensen met een kwetsbare positie, zodat zij naar wens en vermogen kunnen meedoen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Dat is wat we doen!

Sinds 2017 werken wij succesvol met onze ‘Roetz-methode’. Onze unieke aanpak is gericht op het ontwikkelen van drie zaken:

 

  1. werknemersvaardigheden
  2. fietstechnische vaardigheden
  3. zelfwaardering

Talent ontdekken

Bij ons worden werkgeluk en talenten ‘opnieuw’ ontdekt. Bij Roetz Fair Factory is iedereen welkom. We kijken naar wat mensen wél kunnen. We bieden je de ruimte om jezelf te (her)ontdekken en te ontwikkelen.

In een professionele, productieve omgeving kun je bij Roetz worden opgeleid tot fietsenmaker. We zorgen voor intensieve, op maat gemaakte begeleiding voor iedere maker. Essentieel in onze aanpak is het ontwikkelen van eigenwaarde. We creëren een thuisbasis, waar onze makers zich veilig en gewaardeerd voelen, waar ze trots zijn op hun werk en waar successen gevierd worden.

Dat onze aanpak effectief is, is wel bewezen: sinds onze oprichting 2017 hebben we jaarlijks meer dan 70 mensen hun werkgeluk laten (terug)vinden en laten deelnemen aan het arbeidsproces.

Impact

Dat onze aanpak effectief is, is wel bewezen: sinds onze oprichting in 2017 hebben we jaarlijks meer dan 70 mensen hun werkgeluk laten (terug)vinden en laten deelnemen aan het arbeidsproces.

 

“Mijn toekomst is zekerder. Ik heb bijna de eerste opleiding in mijn leven afgerond.”

Stephanie, fietsenmaker

Ons verhaal

Roetz Fair Factory verhalen