21 november 2021 | makers

Mijlpaal voor Stefan

Onze medewerker Stefan heeft een mooi succes behaald in zijn werk-leertraject. In het voorjaar 2021 startte Stefan zijn traject Mbo Praktijkleren. Stefan ontwikkelde gaandeweg verschillende vaardigheden, onder meer op het gebied van logistiek. Daarvoor ontving Stefan op 17 november de Mbo Praktijkverklaring.

We werkten hiervoor samen met MBO College Zuidoost (ROC van Amsterdam). Het traject Praktijkleren is maatwerk: het sluit aan op de vraag van het leerbedrijf en op de persoonlijke mogelijkheden van de deelnemende student. On-the-job heeft Stefan laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Mbo Praktijkleren Stefan

 

Bij de uitreiking is hij zichtbaar trots op zijn prestatie.

“Ik heb er geen woorden voor. Dit papiertje betekent heel veel voor mij. Mijn eerste diploma! Mijn harde werken wordt hiermee extra beloond. Ik ben echt trots. Dit is het begin van iets moois, graag leer ik verder.”

Ellen Heeres, directrice van de Roetz Fair Factory, geniet mee van het moment, na de intensieve en waardevolle periode waarin Stefan steeds meer vaardigheden aanleerde.

“We willen mensen versterken voor wie het niet standaard is om naar een reguliere baan door te stromen. We werken aan vaardigheden en eigenwaarde. We zijn blij dat er een Praktijkverklaring mogelijk is, een erkende opleiding. Een mooie aanvulling op wat we al doen om de weg naar de arbeidsmarkt makkelijker te maken.”

Gedreven leerbedrijven

Ook voor het ROC van Amsterdam is het een bijzonder moment. Ron Fokker, die het traject Mbo Praktijkleren vanuit het ROC heeft helpen opzetten, is blij met de samenwerking met ROETZ.

”We proberen onze studenten altijd maatwerk te geven. Sommige studenten leren beter in de praktijk dan in de schoolbanken. Stefan is daar een prachtig voorbeeld van. Dankzij samenwerking met gedreven leerbedrijven als ROETZ kunnen we dit bieden!”

Mbo-opleiding in delen

Stefan is een van de studenten van het traject Praktijkleren met Praktijkverklaring. Het behalen van een mbo-diploma of -certificaat is voor sommige werkzoekenden en werkenden namelijk lastig. Sommigen hebben wel een startkwalificatie, sommigen ook niet.

In Praktijkleren is het leertraject opgesplitst in delen. De student gaat aan de slag met een deel van een mbo-opleiding. Voor de vaardigheden die hij in de praktijk bij het leerbedrijf opdoet, ontvangt hij een Mbo Praktijkverklaring. Dat is een formeel moment.

Duurzame plek op arbeidsmarkt

Met de Mbo Praktijkverklaringen werken de studenten toe naar een vaste plek op de arbeidsmarkt. Terecht dat dit belangrijke stappen zijn voor hen. De opgedane vakkennis is namelijk van grote waarde en heel tastbaar.

Dankzij bedrijven en organisaties als wij kunnen werkzoekenden en werkenden zonder kwalificatie kun kansen op werk duurzaam vergroten. Dankzij dit soort leerwerkplekken en met de juiste begeleiding kunnen de deelnemers aan Praktijkleren zich in etappes tot vakmensen ontwikkelen. En aan deze praktische doeners is steeds behoefte.

Wilt u meer weten over Praktijkleren?

Neemt u dan contact op met Ron Fokker (ROC van Amsterdam): r.fokker@rocva.nl.

Wilt u meer weten over Werk-Leertrajecten Logistiek?

Neemt u dan contact op met: Ellen Heeres (Roetz Fair Factory): ellen@roetz-bikes.nl.

Het originele nieuwsbericht is hier te vinden.

 

Deel dit bericht!

geschreven door:

mm

Ellen

Leestijd: 2 minuten

Roetz Fair Factory verhalen