22 oktober 2022 | makers

Bouw mee aan onze circulaire E-bike

Wij zijn opzoek naar fietsenmakers om de Roetz fietsen en onze nieuwe circulaire E-bikes te maken.

Als fietsenmaker stel je de Roetz Bikes samen uit verschillende fietsonderdelen in onze fietsenfabriek. Dit doe je niet alleen, maar met een team van 15-20 mensen. Word jij hier enthousiast van of wil je dit graag leren? Dan ben jij diegene die we zoeken!

 

PROFIEL

De collega die we zoeken wil graag de handen uit de mouwen steken en wil leren. Je houdt van met je handen werken en beschikbaar voor 3 tot 5 werkdagen in de week. Je hoeft geen fietservaring te hebben. Bij Roetz-Bikes krijg je een interne training.

 

WAT BIEDT ROETZ?

Roetz biedt jou een leuke werkleerplek aan bij een sociaal en duurzaam bedrijf. Een functie binnen een vrolijk team waarbij jouw rol cruciaal is voor de groei van het bedrijf. Je krijgt de kans veel te leren. Je start in de vorm van een leerstage. Ben jij onze nieuwe fietsenmaker? Neem dan contact op met onze jobcoach. Jella via jella@roetz-bikes.nl of 06 23 06 66 99. We plannen graag een kennismakingsgesprek in.

 

STARTEN BIJ ROETZ FAIR FACTORY

Zo ziet een traject er bij ons uit:

  • 16-38 uur werken voor het opdoen van werkervaring
  • Interne training
  • Begeleiding van Jobcoach en werkmeester
  • Doorstromen naar betaalde functie

Dit traject is voor iedereen die wil leren en nu geen betaalde baan heeft. Juist voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Bij ons worden werkgeluk en talenten ‘opnieuw’ ontdekt. Bij Roetz Fair Factory is iedereen welkom. We kijken naar wat mensen wél kunnen. We bieden je de ruimte om jezelf te (her)ontdekken en te ontwikkelen.

 

ONZE CIRCULAIRE E-BIKE

De afgelopen drie jaar is Roetz-Bike bezig geweest met de ontwikkeling van een geheel circulaire elektrische fiets: een alternatief voor de reguliere e-bike. De Roetz Life is in september 2022 gelanceerd en betekent voor Roetz Fair Factory ook een grote stap in haar ontwikkeling.

Roetz-Life is een circulair ontworpen e-bike die een leven lang meegaat en zo een oplossing te zijn voor één van de snelst groeiende afvalstromen van de wereld; die van elektronisch afval of ‘e-waste’. Een versleten accu is voor mensen vaak een moment om de fiets af te danken.

De Roetz-Life is een e-bike die compleet opnieuw is vormgegeven, waardoor de fiets is opgebouwd uit losse modules die hierdoor gemakkelijk vervangen of gerepareerd kunnen worden. Door het modulair ontwerp is de fiets ook makkelijk aan te passen mocht je daar als eigenaar behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld als je een Roetz-Life hebt en jaren daarna kinderen krijgt dan is hij om te bouwen naar een elektrische bakfiets. Daarnaast is de fiets data-driven, dat wil zeggen dat er continue gemonitord wordt of de fiets onderhoud nodig heeft.

Er wordt voor de Roetz-Life levenslange service geboden dus als de data aangeeft dat de fietsband moet worden vervangen kan er de dag daarna een service beurt worden ingepland. Op die manier heb je nooit meer een platte band of andere onverwachte calamiteiten en mede door het proactieve onderhoud gaat de fiets daadwerkelijk een leven lang mee.

 

 

Deel dit bericht!

geschreven door:

mm

Ellen

Leestijd: 2 minuten

Roetz Fair Factory verhalen